Laatste nieuws!

INSCHRIJVEN FJOERTOER
21 maart 2023

Komende zaterdag is er zover: de vijftiende Fjoertoer Terschelling. Wij kunnen niet wachten om er - samen met jullie - een feestelijke en onvergetelijke editie van te maken!

Hierbij nog enkele praktische mededelingen voordat je zaterdag van start gaat.

Stempelkaart

Je ontvangt de stempelkaart bij de start van de Fjoertoer, wanneer je jouw startvak ingaat. De toegang tot het startvak krijg je met behulp van de QR-code die je hebt ontvangen bij jouw inschrijving. Neem dus je (opgeladen) telefoon mee naar de start en/of print de QR-code uit, dan komt het helemaal goed.

Deelnemerstasje

Als deelnemer van de Fjoertoer ontvang je een handig tasje voor onderweg, een keycord om je stempelkaart aan te hangen en een petje met een lampje. Dankzij dit lampje zie je onderweg de pijlen oplichten die de route aangeven. Onmisbaar dus! Tasje, keycord en petje kan je op zaterdag 25 maart tussen 11.00 en 16.00 uur afhalen op het plein onder de Brandaris op West, ook met behulp van jouw QR-code.

Arrangement

Heb je je ingeschreven voor de Fjoertoer via een Fjoertoer-arrangement van een hotel of vakantiepark, dan ontvang je het deelnemerstasje met petje en keycord via de accommodatie-verstrekker. De stempelkaart ontvang je, evenals de andere deelnemers, wanneer je jouw startvak ingaat.

Informatiepunt

Op het Torenplein is zaterdag 25 maart tussen 11.00 en 16.00 uur een informatiepunt aanwezig. Hier kun je terecht met eventuele vragen over je inschrijving of andere punten.

Merchandise

Op zaterdagmiddag is er op het Torenplein diverse Fjoertoer-merchandise verkrijgbaar: Fjoertoer-truien, vurig gekleurde Fjoertoer-sokken, Fjoertoer-hoofdlampjes en bidons. Leuk voor jezelf en leuk om mee te nemen naar huis!

Startgroepen

Mocht je - om wat voor reden dan ook - jouw startgroep willen wijzigen, dan kun je dat eerst proberen zelf te regelen via Atleta. Dat kan tot uiterlijk zaterdagmiddag 16.00 uur. Als de startgroep van jouw voorkeur niet meer beschikbaar is, kun je via de Facebookpagina ‘Fjoertoer Vraag/Aanbod’ kijken of er personen zijn met wie je kunt ruilen van groep. Ook kun je op zaterdagmiddag 25 maart op het Torenplein kijken of je Fjoertoer-inschrijvingen kunt aanbieden, ruilen of verkopen. Kaarten die geruild of verkocht worden, kunnen tot zaterdagmiddag 16.00 uur worden overgedragen via je persoonlijke dashboard. En voor alle duidelijkheid: het is voor ons niet mogelijk om kaarten terug te nemen.

Busvervoer naar de start

Arriva Terschelling is ook dit jaar één van onze hoofdsponsoren en daar zijn we heel blij mee. Voor de start rijden er bussen over de Hoofdweg om je naar de start in Midsland te brengen. Het gebruik hiervan is inbegrepen bij jouw deelname. De bussen vertrekken zowel vanaf de haven van West-Terschelling als vanuit Oosterend en stoppen (uitsluitend) bij de reguliere bushaltes aan de Hoofdweg. In onderstaand overzicht vind je jouw bustijd.

Groep

Afstand

Bustijd

Starttijd

1

22

16:30

17:30

2

22

17:00

17:40

3

22

17:00

17:50

4

22

17:00

18:00

       

5

17

18:00

19:00

6

17

18:30

19:10

7

17

18:30

19:20

8

17

18:30

19:30

9

17

19:00

19:40

10

17

19:00

19:50

11

17

19:30

20:00

12

17

19:30

20:10

13

17

19:30

20:20

14

17

19:30

20:30

Kleding

Neem tijdens het wandelen vooral de tijd om te genieten van alles wat er onderweg te zien is en te beleven valt. De Fjoertoer is geen wedstrijd, loop dus ontspannen en in je eigen tempo. Houd ook het weerbericht goed in de gaten en zorg voor voldoende warme (regen)kleding. ’s Avonds en ’s nachts kan het aardig afkoelen, zeker wanneer er onverhoeds een bui valt. Houd er rekening mee dat er weinig tot geen gelegenheid is om te schuilen onderweg. En wat schoenen betreft: we adviseren om goede wandelschoenen aan te trekken. Bij sportschoenen dringt vaak makkelijk zand naar binnen, waardoor en blaren kunnen ontstaan.

Verzorging

Ook al is er verzorging onderweg, het kan geen kwaad om wat extra energie mee te nemen in de vorm van een broodje, een energiereep of wat fruit. Er zijn onderweg diverse watertappunten, waar je jouw bidon of waterflesje kunt vullen met Terschellings duinwater.

Verlichting

Bent je nordic-walker, denk er dan aan dat je de wandelpoles van verlichting voorziet. En voor de overige wandelaars: mocht je de pet met lampje niet voldoende vinden, neem dan extra verlichting mee voor onderweg.

Bezemwagen

Om er zeker van te zijn dat er iedereen in het donker veilig het strand passeert, rijdt er een bezemwagen (in de vorm van een paard en wagen) van strandtent tot strandtent. Na het strand rijdt er een ‘gewone’ bezemwagen achter de laatste lopers aan. Mocht je onderweg (moeten) besluiten om te stoppen, adviseren we om zelf (en op eigen kosten) een taxi te bellen. Je bent dan vrij om je te laten ophalen en te laten afzetten waar je wilt.

EHBO en noodnummer

Onderweg zijn er diverse EHBO-posten ingericht, zie https://www.fjoertoerterschelling.nl/parcours

Heb je acute medische problemen en is er geen EHBO in de buurt, dan vind je op de stempelkaart het noodnummer: 06 - 43 812 188. Zet dit nummer voor de zekerheid alvast in je telefoon. Ook is het goed te weten dat overal op Terschelling 112-paaltjes zijn geplaatst, zodat je - in geval van nood - kunt aangeven waar je je bevindt. Bij de finish bevindt zich ook een EHBO-post, deze vind je in dorpshuis Ons Huis aan de Torenstraat.

Route

De route wordt onderweg aangegeven door witte paaltjes met een gele pijl, die ’s avonds bij duisternis het licht reflecteren. Uiteraard wijzen ook de diverse vuur-, licht- en geluidseffecten jou de juiste weg.

Telefoon

Wij adviseren alle deelnemers een (opgeladen) mobiele telefoon mee te nemen. Niet alleen om je QR-code te kunnen tonen bij de start, maar ook om in geval van nood de EHBO te kunnen bellen en om je eventuele medewandelaars terug te kunnen vinden wanneer je ze uit het oog bent verloren (en dat gebeurt in het donker sneller dan je denkt).

Finish

De finish onder de enige echte Fjoertoer de Brandaris is altijd een sfeervol en gezellig gebeuren. Je ontvangt hier – op vertoon van de stempelkaart – je herinnerings-pin. Let op: de finish sluit om 01.00 uur.
Duurzaamheidstip: Bij de finish kan je je keycord weer inleveren, zodat we die volgend jaar (gewassen) weer opnieuw kunnen gebruiken.

Bussen na afloop

Na afloop rijden er vanaf ca. 21:30 uur bussen vanaf het Havenplein. Deze bussen stoppen bij de reguliere haltes langs de Hoofdweg (en dus niet bij Hotel Paal8). Let op: de laatste Fjoertoer-bus vertrekt om 01.30 uur. Daarna ben je (voor eigen kosten) aangewezen op taxivervoer of de nachtbus.

Datum Fjoertoer 2024

Het lijkt nog ver weg, maar het is altijd goed om te weten: volgend jaar vindt de Fjoertoer Terschelling plaats op zaterdag 23 maart 2024.

Ten slotte

Kijk regelmatig voor het laatste nieuws op www.fjoertoerterschelling.nl . Natuurlijk kun je de @Fjoertoer ook op Facebook en Instagram volgen. Dan weet je zeker dat je niets mist, bovendien is het leuk voor onderweg!

Graag tot ziens komend weekend op Terschelling en alvast heel veel wandelplezier gewenst!

Met vurige groet,

Organisatie Fjoertoer