Sponsors

INSCHRIJVEN FJOERTOER
 • Rederij Doeksen

  Rederij Doeksen

  Rederij Doeksen houdt zich sinds 1923 bezig met passagiersvervoer over de Waddenzee naar de eilanden Terschelling en Vlieland. De moderne en betrouwbare vloot van Rederij Doeksen bestaat uit veerboten, catamarans en vrachtschepen met maximale veiligheid. De nieuwste twee passagiersschepen, ms Willem de Vlamingh en ms Willem Barentsz, zijn de eerste LNG-veerboten in Nederland . Door de vele duurzame en innovatieve kenmerken betekent een reis met deze twee 'groene' boten een aanzienlijke vermindering in uitstoot.

 • Jumbo Terschelling Formerum

  De Jumbo Terschelling Formerum bevindt zich centraal op het midden van het eiland, naast de dorpsmolen. De prachtige verspleinen bieden heerlijke groente, fruit, vers gesneden vlees en kaas en vers brood uit onze eigen ambachtelijke bakkerij. Ook is er een slijterij aanwezig. Onze gastvrije en deskundige medewerkers staan klaar om jou te verwelkomen in onze winkel. Parkeren is gratis!

 • Arriva

  Arriva Terschelling is ook dit jaar weer hoofdsponsor van de Fjoertoer. Bovendien is Arriva al jaren een betrouwbare en prettige partner in het vervoer van en naar start en finish.

 • Zeelen Rijwielverhuur

  Zeelen Rijwielverhuur

  Doe als velen, huur een fiets bij Zeelen! De fiets is het ideale vervoermiddel op Terschelling. Uw vakantie begint al meteen in de haven Terschelling, want wij zitten op slechts één minuut loopafstand vanaf de boot. U kunt dus gelijk op de fiets naar uw vakantiebestemming. U vindt ons verder in Midsland, Formerum en Lies.

 • Friesland Beweegt

  Wil je de Fjoertoer Terschelling wandelen en wil je dit weekend zorgeloos én extra bijzonder maken? Ga dan met Friesland Beweegt mee met het Fjoertoer-arrangement. Een vloot historische zeilschepen brengt je op vrijdag vanuit Harlingen naar Terschelling, waar je dan op zaterdag deze vurige tocht kunt gaan wandelen. Op zondag maken we nog een mooie tour over de Waddenzee, terug naar de thuishaven Harlingen.

 • NATURA 2000

  Staatsbosbeheer

  Staatsbosbeheer zorgt er met een scala aan voorzieningen voor dat eilandbezoekers kunnen genieten van natuur en landschap. Wist u dat de natuur op Terschelling zo bijzonder is dat het is aangewezen als NATURA 2000 gebied? In Europa hebben alleen gebieden met bijzondere planten en dieren deze speciale beschermde status. Dat betekent echter niet dat er niets meer mogelijk is, integendeel. Een van de uitgangspunten is juist om het contact tussen mens en natuur te verbeteren. De Fjoertoer past daar uitstekend in: een uniek evenement in de mooiste natuur van Europa.

 • Barning Communicatie

  Barning Rental

  Official supplier Wireless communication

 • VHC Waddenfood

  VHC Waddenfood

  VHC is dè groothandel voor horeca en grootverbruik. Brood & banket, AGF, delicatessen & specialiteiten, diepvries, snacks, ijs, sauzen, soepen, vis, vlees, vleeswaren, zuivel, bier, frisdrank, wijnen & gedestilleerd, noten & zuidvruchten, koffie, vetten & oliën, sauzen, biologisch, eko & fairtrade.Kortom, alles voor de horeca, bedrijfsrestaurants en instellingen. Centraal daarbij staan kwaliteit, variëteit, gemak en service.

 • Terschelling Recreatie

  Terschelling Recreatie

  U bent van harte welkom op vakantiepark Tjermelân! Uw verblijf op het prachtige eiland Terschelling in één van onze bungalows zal u aangenaam verrassen. Ons familiepark wordt door onze vele gasten gewaardeerd om de rust en ruimte, maar ook om de goede sfeer en de hoge kwaliteit van de bungalows. Komt u bij ons logeren tijdens de Fjoertoer 2019? U kunt bij ons een verblijf voor 1,2 of 3 nachten boeken in één van onze accommodaties.

 • Vakantiepark Eldorado

  Ontdek vanuit een van onze goed verzorgde, ruim opgezette vakantiehuizen het prachtige eiland Terschelling. Vakantiepark Eldorado biedt u verschillende comfortabele vakantiewoningen om lekker een weekend of vakantie uit te waaien. Of u nu een caravan, chalet of vakantiehuisje zoekt, bij ons bent u op het juiste adres. Geniet van de natuur, cultuur en gezelligheid van dit mooie eiland!

 • Cranberry Cultuur Skylge

  Nergens anders op de wereld dan op Terschelling worden ecologische Cranberries geoogst. Dit geeft deze bes haar natuurlijke karakter. Onze producten stralen een bijzondere vorm van authenticiteit uit. Het natuurlijk karakter wordt zowel in de productie als in de eindproducten weergegeven.

 • Terschellinger Kaas

  Drie Terschellinger veehouders leveren melk aan kaasmakerij 'De Terschellinger'. De gevarieerde flora in hun weidegebied en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas.

 • Résidence Terschelling

  Résidence Terschelling Wellness Waddenresort ligt op een unieke locatie in Midsland dichtbij langgerekte stranden en levendige dorpjes. Ons resort beschikt over 55 luxe appartementen en is zeer geschikt voor een ontspannend weekendje weg of een actieve week er tussen uit met de hele familie. Kom tot rust in ons wellness center, spot zeehonden aan het strand en maak een mooie fietstocht door het veelzijdige landschap van Terschelling.

 • Brand Bier

  In 1340 opent Neerlandsch oudste bierbrouwerij haar deuren, in het mooie Wijlre, Limburg. Brand brouwt al vanaf het begin prachtige bieren. Naast pils biedt de brouwerij na de Tweede Wereldoorlog ook speciaalbieren. De Imperator is daarmee het oudste speciaalbier van Nederland, al snel gevolgd door UP en Dubbelbock. Het fruitige Lentebock en het frisse Brand Weizen volgen. In 2014 werd een hele nieuwe identiteit gekozen. Fles, krat, logo en volledige huisstijl vallen nu mooi samen met het ambacht, de kwaliteit en de eenvoudige schoonheid van ’t goeie leven waar Brand voor staat.